Revieuw in het Nederlands

Norwegian Jewel Cruise Review to Caribbean - Western


Experience: 2-3 cruises
Review: 1
Helpful Votes: 0

Overall Rating:

3 out of 5
Sail Date: April 01, 2010
Ship: Norwegian Jewel
Cabin Type: Inside
Traveled As: Couple
Reviewed: 8 years ago

Zijn in april met de `Norwegian Jewel` van Miami via Mexico, Belize, Cozumel, Roatan, Aruba, Curacou en BVI naar New York gevaren, 13 nachten, deze reis was S U P E R. De bemanning aanboord van de "Jewel" staan altijd paraat om je te helpen, de reis waar wij met mee gingen was wel een reis bedoeld voor Amerikanen, want 75% van de gasten was Amerikaans,echter we voelden ons toch thuis.Het eten is gewoonweg perfect, ondanks de hoevelheid mensen aanboord kan je probleemloos overal dineren, wachttijden zijn nihil. En dan de speciale restaurants, met een kleine bijbetaling wordt je helemaal in de watten gelegd.
Wij persoonlijk vonden de "Free Style` formule wat minder, dit daar sommige mensen echt iets gedaan hadden aan hun kleding, gala of smoking, en andere in een short en T/shirt aan tafel zaten, dit gaf een domper op de cruise. Verder savonds een eigen tafel en obers de gehele reis spreekt ons meer aan. Voor de cruise hadden we nog een weekje Florida geboekt, ook dit was super.
Wij hadden deze reis via geboekt, ik moet zeggen de afhandeling was perfect, zelfs een week voor vertrek kwam ik een oneffenheid tegen met een naamstelling nou binnen 1,5 uur via mail alles geregeld, en je wordt constant via mail op de hoogte gehouden over vanalles, ja volgende cruise weer via dit scheeld toch echt in prijs met de Hollandse operators.

Food and Dining

5 out of 5
Wij vonden eigenlijk het eten in het zelfbedienings restaurant (buffet) beter als in de "diningroom" echter kwaliteit was overal perfect, zowel voor ontbijt, lunch als diner. We zijn met de zgn. `behind de scene` tour meegeweest, kost wel $55 maar kan ik een ieder aanraden. Dan zie je pas wat er op zon schip gebeurd, en dan zie je ook hoe de keuken functioneerd, en ik moet zeggen we waren onder de indruk. Daar was het dat we op de brug de kapitein leerde kennen, een heel vriendelijke en klantgerichte man.

Entertainment

3 out of 5
Voor ons als Hollanders was dit iets minder, reden het was toch meer op de Amerikanen bedoeld, echter de algemene shows zoals muziek, en hypnose show was perfect

Children's Programs

3 out of 5

Service and Staff

5 out of 5
Wij hebben de zogenaamde service fee van $12 per persoon per dag laten storneren, en zelf het personeel een fooi gegeven, dit vonden wij fijner immers dan kan je hen die voor jou bezig zijn iets geven. Dat storneren kan door aan de service balie in de mainhal een briefje in te vullen. Overigens de obers aan boord delen niet mee in deze service fee, dit daar de fooien al in de prijs van de drank verwerkt zijn.

Ship Quality

5 out of 5
in 2009 zijn wij met MSC mee geweest, ik moet zeggen de kapitein op de "Jewel" was werkelijk een kapitein die wist hoe om tegaan met de passagiers, dit integenstelling tot de kapitein welke wij bij MSC troffen, deze had een echte Italiaanse mentaliteit..zeg maar dat hij het goed getroffen had met zichzelf.

Cabin / Stateroom

3 out of 5

Pros: Het vriendelijke personeel en de ongedwongen sfeer aan boord

Cons: Het (te) vroeg vertrekken uit Tortola (na 5 uurtjes)

Recommends Norwegian Jewel? Yes!

Was this review helpful?

Leave a Comment

Remember: Be polite and respectful. Our diverse community is home to members with different opinions and a broad range of cruise experiences.

*Cruiseline.com is not a booking agent or travel agency, and does not charge any service fees to users of our site. Our partners (travel agencies and cruise lines) provide prices, which we list for our users' convenience. Cruiseline.com does not guarantee any specific rates or prices. While prices are updated daily, please check with the booking site for the exact amount. Cruiseline.com is not responsible for content on external web sites.

Back to Top